Glaserede perleløg
er en ren delikatesse. Det tager ganske vist lidt tid at lave dem, men det er
bestemt alt pillearbejdet værd. Hvis du begynder med, at lægge perleløgene i
varmt vand i nogle minutter, er det lidt nemmere at få skrællen af dem. Server
de små honningglaserede løg som tilbehør til fx stegt okse- eller svinekød.
Arbejdstid: 25 min.
Stegetid: 25 min. 4 personer
#
250 g perleløg
2 spsk honning
2 spsk eddike
2-3 spsk vand
1 håndfuld
bredbladet persille
2 spsk smør
salt og peber
*
Kom løgene i en skål
og overhæld dem med varmt vand.
Lad dem stå i 15
min.
Pil dem uden at
skære for meget af top og bund.
Varm honningen op på
en pande, til det bruser og steg løgene i honningen, til de bruner lidt på alle
sider.
Tilsæt eddike og 2-3
spsk vand og lad løgene simre i 10-15 min., til de er møre.
Skyl og hak
persillen.
Tilsæt smør i små
klumper og kog op, til væsken ligger blank omkring løgene.
Tilsæt hakket
persille, og smag til med salt og peber.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin