Tid: 20 min. + hæve/bagetid
9 dl lunt vand
50 g gær
1 spsk middelhavssalt
1-2 spsk olie
400 g durummel fra Hven
Ca. 800 g hvedemel
Smuldr gæren ud i vandet, rør saltet i og tilsæt olien.
Rør durummelet i og tilsæt ⅔ af hvedemelet.
Ælt mere hvedemel i, til dejen slipper fadet og er glat og smidig.
Dæk bagefadet med et rent viskestykke og lad dejen hæve et lunt sted ca. 1 time.
Tag den ud på bordet og ælt dejen let igennem.
Tag knap halvdelen fra og form den til et brød.
Læg det i en smurt brødform, dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Form resten af dejen til store, flade boller eller små flûtes.
Sæt dem på plade på bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 40 min.
Opvarm ovnen til 225ºC og sæt brød/boller/flûtes 5 min. i den hede ovn.
Sænk varmen til 200ºC og bag boller og flutes ca. 15 min., til de er gyldne og sprøde.
Franskbrødet skal have ca. 30 min. og er færdigt, hvis det lyder hult, når man banker på det.
Afkøl på bagerist.