Nyd brødet som tilbehør eller brug det til sandwich eller
burger.
6-8 personer. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 3-6 timer.
Bagetid: 30 min. Fryseegnet.
#
Dej:
25 g gær
5 dl vand
1 spsk sukker
1 spsk salt
3 spsk olie
250 g groft durummel
400 g hvedemel
Topping:
4 kviste rosmarin
50 g sorte oliven
1-2 spsk olie
1 tsk flagesalt
*
RØR gæren ud i vandet (35 °C) og tilsæt sukker, salt, olie
og de to slags mel.
Rør det godt igennem, og bred dejen ud i en foliebakke
(26x30 cm) smurt med olie og foret med bagepapir.
DRYS med rosmarinnåle og oliven, og pres dem lidt ned i
dejen.
Dæk bakken løst med film og sæt den i køleskabet i 3-6
timer.
TAG dejen ud 30 min før bagning.
Stænk med olie, og drys med flagesalt.
Bag brødet i en kuglegrill med indirekte varme i 25-30 min.
(eller i ovnen ved 200 °C).
TIP: Du kan bruge samme dej til pizza, ælt lidt mere
hvedemel i, så dejen kan formes til en kugle. Lad den hæve i 1 time ved
stuetemperatur eller i 6-12 timer i køleskab.
Del dejen i 4 stykker, og rul dem ud til pizzabunde.
Smør med pesto eller tomatsauce, og drys med ost og topping
efter smag.
Bag på pizzaplade/sten i kuglegrill i 12-15 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin