Disse focaccia er bagt med fuldkorn og gulerod i dejen, det gør dem sundere og mere mættende.
12 stk:
25 g gær
3 dl lunkent vand - 30°C
100 g gulerod
1 spsk olie
1 tsk salt
275 g fuldkorn durum hvedemel, grahamsspeltmel eller grahamsmel
300 g hvedemel gerne pizzamel
Fyld: 100 g chorizopølse eller skinke
Desuden:
1 dl tomatsauce(pizza) eller tomatketchup
75 g reven gratineringsost
Frisk oregano eller 2-3 tsk tørret oregano
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt reven gulerod og de øvrige ingredienser til dejen og ælt den smidig.
Stil dejen til hævning ca. 1 time.
Tag dejen ud på bordet og del den i 12 stykker.
Rul dem til kugler og tryk dem til 1 cm flade cirkler.
Fordel dejcirklerne på bagepapir på en bageplade.
Smør tomatsauce på.
Skær pølsen i tynde skiver eller skinken i strimler og fordel dem på brødene.
Drys med ost og oregano.
Bag brødene 18-20 minutter ved 225°C på midterste ovnribbe.
Kom 1 brød og 1 skoleagurk, 5-6 cherrytomater og 1 æble i hver madpakke.