25 g gær
6 dl lunkent vand
½ spsk salt
2 spsk olivenolie
ca. 750 g fint durumhvedemel
olivenolie til pensling
1-2 spsk tørret Provencekrydderi eller rosmarin
evt. ½ spsk groft salt til drys
Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt salt olivenolie og hvedemel og rør dejen sammen.
Dejen skal være lind - den skal ikke æltes.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 2 timer.
Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.
Lad den efterhæve tildækket ca. 30 min.
Tænd ovnen på 200ºC.
Pensl med olivenolie og drys krydderier og evt. salt.
Bag brødet 40 min.
Lad brødet køle af på en bagerist. Skær ud og server.
Tips: Brødet smager bedst samme dag det er bagt. Det kan fryses men
undlad da at pensle med olie og drysse salt på.
Er godt sammen med oliven tapanade.