Logo

Focaccia i bradepande

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette lækre focaccia i brandepande er nemt tilbehør til for eksempel supper, oliven tapanade eller salater. Brødet smager bedst samme dag det er bagt. Det kan fryses.

 

 

25 g gær
6 dl lunkent vand
½ spsk salt
2 spsk olivenolie
ca. 750 g fint durumhvedemel
olivenolie til pensling
1-2 spsk tørret Provencekrydderi eller rosmarin
evt. ½ spsk groft salt til drys
 
Rør gæren ud i lunkent vand.
Tilsæt salt olivenolie og hvedemel og rør dejen sammen.
Dejen skal være lind - den skal ikke æltes.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 2 timer.
Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.
Lad den efterhæve tildækket ca. 30 min.
Tænd ovnen på 200ºC.
Pensl med olivenolie og drys krydderier og evt. salt.
Bag brødet 40 min.
Lad brødet køle af på en bagerist. Skær ud og server.
 
Tips: Brødet smager bedst samme dag det er bagt. Det kan fryses men
undlad da at pensle med olie og drysse salt på.
Er godt sammen med oliven tapanade.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.114 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her