Har du lidt tørrede
figner tilbage tra julen, er her en fin opskrift på figenmarmelade.
1 stort
syltetøjsglas Arbejdstid: 20 min. Kogetid. ca. 15 min.
#
300 g tørrede figner
1 stort æble
½ økologisk citron
2 dl vand
2 spsk sukker
2 spsk
valnøddekerner
1 spsk
hasselnøddekerner
*
Skær stilkene af
fignerne, og skær fignerne i små stykker.
Skræl og udkern
æblet. Skær det i små stykker.
Bland figen- og
æblestykker i en gryde sammen med fintrevet skal og saft af citron samt vand og
sukker.
Kog i ca. 15 min.
ved svag varme, og rør jævnligt.
Tag gryden af
varmen, og tilsæt hakkede valnødder og hasselnødder.
Hæld marmeladen på
skoldede glas og luk til.
TIPS: Kog dine tomme
sylteglas og låg i en gryde med vand i 10 min. Hvis du skal bruge mange glas,
kan du stille de nyvaskede glas og låg i ovnen, og varme dem ved 120 °C i 20
min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin