4 personer
1 kg violette figner
300 g stødt melis
Den elegante og diskrete aroma fra figner er nok i sig selv. Denne opskrift er en sjældenhed i mit repertoire, idet jeg hverken tilsætter krydderier, honning eller nogen anden aroma. Hver gang der er mulighed for det, dvs. i begyndelsen af september, sikrer jeg mig nogle af de lækre Bellonefigner, som kun vokser i egnen omkring Nice.
Varm sukkeret og 15 cl vand i en stor kasserolle. Lad det koge i 5 minutter.
Vask fignerne i en sigte under vandhanen. Skær spidsen og den lille stump af kernehuset af, hvis de er hårde. Kom dem i den kogende sukkerlage. Koges i 6-8 minutter ved svag varme. Lad dem forsigtigt dryppe al, og sørg for at opsamle lagen fra kogningen, som hældes tilbage i kasserollen. Lagen koges derefter ved kraftig varme for at gøre den tykkere. Læg frugterne i kompotskålen. Hæld lagen over gennem en finmasket sigte.