Logo

Elskovsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rugbrød

Brødet minder om den gammeldags type rugbrød, bagt i stenovn, som spises i Skåne. Deraf navnet Lönhult, som er min barndoms ferieparadis og hvor der blev spist mange kilo stenugnsbakad Everöds Skåne Grovt med rök-korv.

3 dl mørk hvidtøl el. maltøl
3 dl kærnemælk
50 g gær
1 spsk salt
3 spsk olie
3 spsk sirup
ca. 600g hvedemel
ca. 600g groft rugmel

Gæren opøses i kærnemælken. Hvidtøl , olie, salt og ¾ af melet blandes i. Først rugmel til dejen er som havregrød, derefter fortsættes med hvedemel. Lad dejen hæve tildækket i mindst 1 time. Ventetiden bruges evt. til elskov efter behag. Jo mere elskov, des bedre brød! Derefter æltes mere hvedemel i til passende fast konsistens, inden dejen formes til et stort brrd. Brødet lægges i bagepapir på en plade mellem to omvendte bageforme (så bliver det ikke fladt). Lad brødet efterhæve tildækket i 20 min. Pensles med olie og drysses med rugmel. Ovnen varmes op til 290 °C. Brødet sættes ind. Efter 10 min. skrues ned for varmen og brødet bages herefter i ca. 50 min. ved 200°C til skorpen er næsten sort.

Serveres fx. som morgenmad til det blødkogte æg med smør og god spegepølse (fx. ålerøget) Eller med en god mellemlagret ost, med leverpostej, makrel i tomat eller blot lunt med koldt smør til en kop the?.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.134 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her