Hvidløgsfrakke:
3 hele hvidløg, delt i fed men ikke pillet
3 dl mild olivenolie eller planteolie
Havsalt
Bag eller steg hvidløgsfeddene i olie i et lille ovnfast fad ved 125°C i ovnen, til de er møre og gyldne.
Lad dem køle af i olien, til de er så kolde, at du kan håndtere dem.
Mas hvidløgene ud af skallerne og mas dem til en lind mos med lidt af olien.
Opbevar dem på køl, og mosen kan bruges til snart sagt alt, hvor en blid og ristet hvidløgssmag skal bruges.
Kartoflerne:
800 g små kartofler, gerne af den nyere slags
Salt, peber
2-3 dl andefedt
Et par spsk. hvidløgsfrakke
Kog kartoflerne med skal i saltet vand, til de næsten er møre, og ikke langt fra udkogte. Lad kartoflerne køle, evt. under den kolde hane.
Halver kartoflerne og steg dem gyldne i andefedtet og krydr med salt og peber.
Umiddelbart før du tager kartoflerne af panden tilsættes hvidløget, der kort får lov at toaste sammen med kartoflerne og dække dem som en frakke
Server straks!