Logo

Bigaradesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bigarade sauce er en klassik fransk sauce fra Provence. Retten bruges oftest til and men er også velegnet til andre typer fjerkræ som gås, men kan også sagtens bruges til blandt andet vildsvin.

 

25 g sukker
½ dl eddike
1 l. grundsky sauce (Efter rettens emne)
5 appelsiner
1 citron
2 ½ dl rødvin
 
Sukkeret brunes til karamel, eddike tilsættes og dette reduceres.
Grundsky saucen tilsættes lidt ad gangen til at starte med.
Saften presses ud af appelsin/citron, tilsættes saucen.
Skallen af 1 appelsin og en citron rives med julienne jern.
Denne julienne koges mør i rødvinen, reduceres til ca. 2 dl i en anden
gryde.
Rødvin med julienne tilsættes saucen der tilsmages.
 
Tips: Meget velegnet til And, gås, vildsvin, vildænder m.m.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.457 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her