Logo

B-horn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv disse b-horn eller butterdejshorn som let hovedret, som forret eller som natmad til fest. Der er mange forskellige muligheder til fyld, for eksempel champignoner og skinke.

 

It's partytime! Med 'b' som butterdej - og med en masse lækre ideer til fyld. Hvis der kommer mange gæster, skal man bare lave flere. Her til 4.

4 frosne butterdejsplader (ca. 300 g)
salt og friskkværnet peber
1 æg

Fyld - fx:
100 g champignoner
1 spsk citronsaft
50 g reven emmentaler
2 spsk hakket persille
eller:
175 g kogt skinke
60 g reven emmentaler
1-2 spsk kapers
2-3 spsk cremefraiche
paprika

Læg butterdejspladerne ved siden af hinanden og lad dem tø op.
Rul dem ud til kvadrater, halver dem diagonalt til trekanter.
Forvarm ovnen på 180° (varmluft 160°).

Rens champignonerne, skær dem i tynde skiver eller hak dem fint, dryp dem med citronsaft.
Krydr med salt og peber.
Bland reven ost og hakket persille i.

Eller skær skinken i fine strimler, bland med ost, kapers og cremefraiche.
Krydr med peber og paprika.

Del ægget og pensl butterdejskanterne med æggehvide (det holder sammen på hornene). Fyldet fordeles på dej pladerne, og de rulles til horn.
Pisk blommen og pensl hornene ovenpå.
Prik med en gaffel, så dampen kan trænge ud.
Skyl bagepladen i koldt vand, sæt hornene på den og sæt pladen på midterste rille i ovnen.
Efter godt og vel 30 minutter ser de dejligt sprøde ud - og de smager også sådan.
Serveres fx med en grøn salat
kj pr. portion: Champignon 1500 og Skinke 1800.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 8.887 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her