1 stk
25 g gær
5 dl mælk, lunken
ca. 600 g hvedemel
2 tsk salt
50 g smør, blødgjort
æg til pensling
3-4 spsk birkes
Gæren smuldres i dejfadet. Hæld lidt lunken mælk over og rør gæren glat. Hæld resten af den lune mælk i fadet.
Tilsæt halvdelen af hvedemelet og salt og rør dejen jævn.
Ælt smørret i, i små portioner, og kom mere hvedemel i, til dejen er glat og smidig.
Form dejen til en bolle og lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Ælt dejen let igennem. Rul dertil et aflangt stykke, der trilles sammen som en roulade og formes til en krans.
Sættes på plade med bagepapir og efterhæver til dobbelt størrelse. Pensles med sammenpisket æg, drysses med birkes. Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 220° i ca. 35 min. Afkøles på rist.
Tips: Brødet kan også drysses med sesamfrø eller kommen.