75 g smør
2 ½ dl ymer eller ylette
25 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
100 g grahamsmel
300 g hvedemel
pensling:
sammenpisket æg
birkes
Smelt smørret i en gryde og hæld det i en skål.
Tilsæt ymeren og rør gæren ud heri.
Kom salt, sukker, grahamsmel og det meste af hvedemelet i skålen og ælt det sammen.
Tilsæt mere hvedemel, til dejen har en passende konsistens.
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve et lunt sted i ca 1 time.
Ælt dejen let igennem og kom den i en smurt bradepande på 30x40 cm. Skær den i 20 ruder med en meldrysset kniv.
Lad ruderne efterhæve til dobbelt størrelse i ca. ½ time.
Pensl med æg og drys med birkes.
Bag dem ved 225°C i ca. 20 minutter på midterste rille.
Bræk ruderne fra hinanden ved servering.