300 gram ukogte tigerrejer med skal
2 fed hvidløg skåret i skiver
jomfruolivenolie til stegning
1 papaya skrællet og skåret i tern
3 stk forårsløg skåret i tynde skiver
½ bakke rucolasalat vasket og tørret
salt og friskkværnet peber
Dressing:
2 spsk yoghurt naturel
2 spsk cremefraiche 38 %
2 spsk crème fraiche 18 %
2 spsk koriander finthakket
½ tsk ingefær fintrevet
½ tsk grøn chili finthakket
¼ tsk cayennepeber
lidt spidskommen
salt og friskkværnet peber
eventuelt limesaft
Tigerrejer: Sautér tigerrejerne sammen med hvidløg i 5 minutter, på en
meget varm pande, tilsat jomfruolivenolie.
Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Pil skallen af tigerrejerne.
Der sidder en lille mørkebrun tarm i ryggen, som bør fjernes.
Med en kniv skæres der forsigtigt få millimeter ned i ryggen, fra hoved til hale, og tarmen skrabes ud.
Dressing:
Bland alle ingredienserne i en stor skål og tilsæt tigerrejerne, papaya,
forårsløg og rucolasalat. Vend grundigt rundt og server.
Dryp eventuelt lidt limesaft over salaten.
Tips: Tigerrejerne kan med fordel serveres varme i salaten, det giver en
god kontrast til den kolde papayafrugt og den cremede dressing.