Ide til lækkert mellemmåltid eller tilbehør
# Ingredienser
200 g kartofler
2 tomater
1 fed hvidløg
½ bundt basilikum
1 tsk olie
20 g samsø (30+)
* Tilberedning
A. Kog kartoflerne møre med skræl i saltet vand, ca 25 min.
B.) Hæld kogende vand over tomaterne, flå dem og skær dem i tern.
Pil hvidløget og skær det i tern.
Skær basilikumbladene i strimler og bland dem med tomat, hvidløg og olivenolie.
C. Halver kartoflerne, kom basilikumblandingen på, derefter osten og bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 10 min.
Pr portion 1260/301 kJ/kcal. 11 g protein. 9 g fedt. 39 g kulhydrat. 7 g fibre.
Tips: Stil om sommeren basilikumplanten på en solrig altan, så vokser den endnu kraftigere og giver endnu mere krydrede blade. Men det bliver også hurtigt for koldt for den varmeelskende plante. Allerede under 15 °C indstiller den væksten!