# Ingredienser til kartoffelgrød
1 kg kartofler
2 dl mælk
1 spsk smør
salt og hvid peber
Tilbehør:
200 g røget bacon i 1 cm skiver
3 løg i skiver
rødbeder i tern
rugbrød
* Sådan laves kartoffelgrød
Kartoflerne skrælles og koges uden salt.
Bacon skæres i små tern, som steges gyldne på en stegepande.
Det eventuelle afsmeltede fedt hældes fra flere gange og gemmes.
Baconternene tages af panden og holdes varme.
Imens steges løgene gyldne i lidt af det afsmeltede fedtstof.
Kartoflerne moses og spædes med opvarmede mælk og smør.
Smages til med salt og hvid peber.
Kartoffelmosen anrettes som et bjerg på et fag, og der laves et hul i midten, hvori baconternene og løgene fordeles..
Serveres i dyb tallerken. I midten fordybning til sirup.
Server rødbedeternene og rugbrød til.
1 stort glas koldt mælk serveres til.
Tips: Kan også laves med røget spæk.
Billede venligst indsendt af Finn Poulsen