500 g kartofler
250 g gulerødder
½-1 selleri
1 løg
2 porrer
3-4 spsk olie
2-3 dl bouillon eller vand
1 laurbærblad
salt og peber
salvie (kan erstattes med timian eller oregano)
evt. hvidløg
Skrab eller skræl kartofler, gulerødder og selleri.
Skær kartofler og selleri i terninger og gulerødder i skiver.
Pil løget og skær det i både. Varm olien og svits løget heri, uden at det tager farve.
Tilsæt kartofler, gulerødder og selleri og lad dem svitse med.
Hæld bouillon ved, tilsæt laurbærblad og krydr med salvie, salt og peber.
Lad retten simre 20-30 min.
Skyl imens porrerne og skær dem i ringe.
Tilsæt porrerne og lad dem stege med de sidste 5-10 min.
Tips: Gryderetten kan serveres som middagsret med brød eller som tilbehør til kød- eller fiskeretter