500 g store gamle kartofler
100 g smør
1 tsk fint salt
peber
Skræl kartoflerne, skær dem i 1 mm tynde skiver og skyl dem i rigeligt, koldt vand i en stor skål.
Tag dem op og tør dem i et viskestykke.
Smelt smørret i en lille kasserolle og lad det stå, til bundfaldet har samlet sig.
Brun kun det øverste - klarede - smør til kartoflerne.
Smør et halvdybt ovnfast fad med det klarede smør og arranger (evt. i cirkel) kartoflerne taglagt.
Dæk først bunden, krydr med salt og peber, og fordel lidt klaret smør over, og fortsæt sådan, til alle kartoffelskiver er anbragt.
Slut med klaret smør.
Bag kartoflerne i ovnen ved 200° i 45 min.
Stik spidsen af en kniv i kartoflerne og mærk, om de er møre.
Vend de gyldne kartofler ud på et fad eller servér dem direkte fra fadet.
Tips: Annakartofler passer fint til retter med stegt kød.
Annakartofler kan også brunes på undersiden. Man kan også lave dem
på en stegepande - især hvis det ikke er til for mange. Så lægges de
velaftørrede kartoffelskiver i rigeligt klaret smør på panden og steges
10-15 min på hver side. Den gyldenbrune kartoffelkage lægges på et
serveringsfad og skæres ud ved bordet.