1 kg hvidkål
1 spsk havsalt
Skær kålen i så tynde strimler som muligt.
Gnid saltet ind i kålen til den begynder at væske.
Lad det stå under pres i 14 dage. de første 2 dage i stuetemperatur (20-22°C),
de resterende dage lidt køligere (15-18°C).
Efter første dag, vil der samles væske, det skal dække kålen helt.
Hvis dette ikke er tilfældet, øges presset eller vand med 1% salt tilsættes.
Surkålen vil smage sød og sur, den vil blive blød og mere gullig.
Opbevar den koldt (0-8°C) på glas i flere måneder, og smagen vil forbedres.
Variation: brug kommen, enebær, eller andre krydderier.
Brug umeboshi i stedet for salt, eller rødkål, eller andre tyndtskårne eller revne grønsager, i stedet for hvidkål. Grønne toppe egner sig glimrende.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.