Logo

Surkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg hvidkål
1 spsk havsalt

Skær kålen i så tynde strimler som muligt.
Gnid saltet ind i kålen til den begynder at væske.
Lad det stå under pres i 14 dage. de første 2 dage i stuetemperatur (20-22°C),
de resterende dage lidt køligere (15-18°C).
Efter første dag, vil der samles væske, det skal dække kålen helt.
Hvis dette ikke er tilfældet, øges presset eller vand med 1% salt tilsættes.

Surkålen vil smage sød og sur, den vil blive blød og mere gullig.
Opbevar den koldt (0-8°C) på glas i flere måneder, og smagen vil forbedres.

Variation: brug kommen, enebær, eller andre krydderier.
Brug umeboshi i stedet for salt, eller rødkål, eller andre tyndtskårne eller revne grønsager, i stedet for hvidkål. Grønne toppe egner sig glimrende.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.092 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her