1 stor agurk
2 spsk mayonnaise (se herunder)
1 spsk citronsaft 1 spsk tamari
3 spsk hakket purløg
½ tsk havsalt
Bland mayonnaisen med citronsaft og tamari. Lad det stå koldt. Skær frøene bort fra agurken og resten i terninger. Drys saltet over agurke-terningerne og lad stå i 2 timer. Hæld vandet bort og bland mayonnaise i agurkerne. Pynt med purløg og server en varm sommerdag til et stykke brød.
Variation: bland lidt fisk eller friske grøntsager i. Smag til med sennep i stedet for citronsaft.
Mayonnaise
1 æggeblomme (befrugtet æg fra fritgående høns)
Citronsaft
1 tsk havsalt
2 - 3 dl majs- eller solsikkeolie
Pisk æggeblommen kraftigt og hæld samtidig langsomt og meget forsigtigt en tynd, tynd stråle olie i. Fortsæt til al olien er brugt. Smag til med salt og citronsaft (eller riseddike).
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.