De lækre kringler hedder pretzels på tysk. De smager godt
til en kop te og som tilbehør til suppe, pølser m.m.
8-10 stk. Arbejdstid: ca. 45 min. Hævetid: 1 time. Bagetid:
ca. 45 min.
#
Dej:
25 g gær
1½ dl vand
50 g smør
2 tsk groft salt
350 g hvedemel med ekstra gluten (fx durumhvede)
Pensling: 1 æg
Drys: flagesalt
*
Rør smuldret gær ud i lidt af vandet, og tilsæt resten.
Smelt smørret ved lav varme, og rør det i gærvæsken sammen
salt.
Tilsæt gradvist melet, og ælt dejen glat og smidig.
Lad den hæve lunt i ca. 30 min til dobbelt størrelse.
Del dejen i 8 stykker.
Tril dem til 40 cm lange pølser, form dem til kringler, og
læg dem på 1-2 bageplader med bagepapir.
Lad kringlerne efterhæve i ca. 30 min.
Pensl kringlerne med sammenpisket æg, og drys med flagesalt.
Bag kringlerne ved 200 °C i ca. 12 min.
Afkøl på en bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin