2 agurker
Dressing:
2 bdt dild
½ dl majsolie
¼ l. cremefraiche 18 %
¼ dl piskefløde (kan udelades)
½ tsk citronsaft
1 tsk hvidvinseddike
salt, peber
Hæld det meste af dilden og lidt salt i et blenderglas.
Lad blenderen køre indtil dilden er hakket.
Tilsæt majsolie.
Bland godt, tilsæt dernæst cremefraiche, evt. fløde, citronsaft og
hvidvinseddike.
Smag til med salt og peber.
Agurkerne skrælles og halveres på langs, hvorefter kernerne tages ud.
Agurkerne skæres i halvmåneformede skiver på ½ cm. tykkelse.
Agurkeskiverne vendes i dressingen.
Anrettes på et fad og lige inden serveringen drysses fintklippet dild over agurkerne.
Efter kort tid trækker en del af saften ud af agurkerne.
Det gør denne salat meget let og mild i smagen.
Den passer meget fint sammen med lidt kraftige pastasalater, og så er den et smukt skue.