Denne grove krans med lækkert fyld, er perfekt til brunch
eller på søndagens morgenbord.
Arbejdstid: 40 min. Hævetid: 2 timer Bagetid: 25 min. Fryseegnet
#
Dej:
15 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
125 g fuldkornshvedemel eller rugmel
ca. 200 g hvedemel
Fyld: 125 g Nutella
Pynt: 1 æg
evt. perlesukker
*
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt salt og de to slags
mel. Rør det godt igennem til en klistret dej.
Dæk skålen løst med film eller et fugtigt viskestykke og lad
dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
Slå dejen ned og lad den hæve ½ time mere.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og drys lidt mel over.
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 25x50 cm.
Smelt Nutella 'en i en lille gryde ved meget svag varme
eller i en skål i mikroovnen.
Smør det på dejen, men lad de lange kanter være fri.
Rul dejen sammen som en roulade og læg den som en krans på
en bageplade med bagepapir.
Knib samlingen sammen med fingrene og lad kransen hæve
tildækket i 20-30 min.
Varm ovnen op til 225 °C eller 200 °C varmluft.
Pensl kransen med sammenpisket æg og drys evt. med
perlesukker.
Klip eller skær ridser i kransen med ca. 4 cm's mellemrum,
og bag den midt i ovnen 20-25 min.
Sæt kransen til afkøling på en rist og nyd den lun eller
afkølet.
Dejen kan også sættes i køleskab efter den første times
hævetid og derefter hæve koldt. I så fald skal dejen bages indenfor 1-3 dage.
OBS: Vi plejer ikke at anbefale specielle varemærker, men vi
har bagt denne krans både med Nutella og et andet lignende produkt og
opskriften duede kun med Nutella.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin