¼ l. mælk
50 g margarine
25 g gær
1 tsk salt
2 tsk sukker
100 g rosiner
100 g korender
500 g hvedemel
Pensling:
sammenpisket æg
evt. flormelis
Mælk og margarine lunes og hældes i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Salt, sukker, rosiner, korender og hvedemel tilsættes, og dejen æltes til
den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blank og smidig.
Skålen drysses med lidt hvedemel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 45 minutter.
Dejen slås ned og deles i 16 stykker, der formes til boller.
Pladen dækkes med margarine.
Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over.
Efterhæver ca. 30 minutter et lunt sted.
Bollerne pensles med sammenpisket æg.
Ovnen opvarmes til 220ºC.
En ovnfast skål med vand stilles i bunden af ovnen.
Bollerne bages på midterste ovnribbe ca. 20 minutter.
De færdige boller afkøles på en bagerist og drysses evt. med flormelis.