Logo

Tomatquiche med oliven

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

10 personer - Lidt mere krævende rent ingrediensmæssigt end løgtærte, ellers samme forbehold. En erstatning for pizzaen, der helst skal være frisklavet, mens tærten er lige så god lunet dagen derpå.

Dej:
350 g hvedemel
150 g grahamsmel
120 g smør
ca. ½ dl vand
1 spsk salt

Fyld:
12-14 gode tomater
1 bdt timian
1 spsk sukker
1 tsk salt
4 fed hvidløg
2 dl små sorte provenceoliven

Top:
8 æg (afhængig af størrelsen)
1 ½ dl væde i form af suppe eller siet tomatvæde
200 g reven gruyere eller emmentaler
salt og peber

Kom det tørre i en foodprocessor og miks med smørret til en smuldret masse.
Kom vand i lidt ad gangen, til det danner en dejklump.
Denne tages op og rulles ud på meldrysset bord, til den passer til at fore en smurt bradepande eller tre mindre tærteforme.
Kommes heri og trykkes fast. Bunden prikkes med en gaffel, og der lægges enten en kant af alufolie langs dejsiden, eller man smører et stykke bagepapir med vand og presser det ned over dejen.
Forbages ved 2000 i ti minutter.
Imens deles tomaterne i kvarter, indmaden tages ud, sies og kommes i æggemassen.
De kvarte skaller lægges ud på den forbagte bund, drysses med timian, sukker, salt, og finthakket hvidløg, og oliven fordeles over.
Stilles i ovnen i 10 minutter.
Toppen piskes sammen af æg, væde og halvdelen af osten, salt og peber.
Den hældes over tomaterne, og der toppes med ost.
Bages ved 200º i 30-35 minutter, til æggemassen er fast og gylden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 614 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her