½ kg kød af dyrebov
50 g smør
2 ½ dl rødvin
1 porre
1 gulerod
1 løg
1 spsk knuste enebær
1 tsk romarinnåle
10 peberkorn
1 laurbærblad
1 ½ dl bouillon
250 g små champignon
1 ½ spsk hvedemel
1 ½ spsk Danablu 60%
3 dl piskefløde
2 spsk rønnebærgelé
salt, peber
Skær det afpudsede kød i mundrette stykker og bland dem i en skål med
de grofthakkede grønsager, krydderier og rødvin.
Lad kødet trække tildækket i marinaden i køleskabet i mindst 10 timer
og vend det et par gange undervejs.
Si marinaden fra, fjern grønsager og krydderier og tør kødstykkerne.
Brun dem i smør, hæld det siede marinade ved og rør til den er kogt lidt
ind.
Spæd med bouillon og lad kødet snurre under låg i ca. ¾ time.
Tilsæt hvedemel, rørt sammen med Danablu og fløde.
Rør geléen i og derefter de rensede champignon og lad hele ragouten
snurre i 10-15 minutter.
Smag til og server med kartoffelmos eller ris og godt brød.
Smørristede kastanjer er også gode til!
Tips: Bemærk - ca. halvdelen af bovens vægt går fra som ben og afpuds,
men kan sammen med grønsager og krydderier koges af til en god
vildtbouillon.