Nye kartofler, hjemmeristede løg og et stykke godt rugbrød -
luksusudgaven af den klassiske kartoffelmad.
Til 2 stk kartoffelmadder
# Ingredienser
1 løg
¼ dl hvedemel
½ dl vindruekerneolie til fritering
4 nye kartofler kogte
4-6 radiser
2 skiver rugbrød
smør
2-4 salatblade sprøde
mayonnaise af god kvalitet
karse
* Sådan laver du Kartoffelmad
Skær løgene i tynde ringe.
Vend ringene i mel, brug et dørslag, så den overskydende mel kan drysse af.
Varm olien i en gryde, og friter løgene, til de er sprøde.
Læg de ristede løg til afdrypning på
fedtsugende papir.
Skær kartoflerne i skiver, rens radiserne, og skær dem i
tynde skiver.
Skyl salaten, og slyng den tør.
Smør rugbrødet, og læg salatblade på.
Top med kartofler, mayonnaise, radiser, karse og ristede
løg.
Kartoffelmaden kan med fordel serveres i grønne omgivelser
under skyggen fra en parasol og ledsaget af en kold pilsner.