Denne cremede suppe
får en ekstra kraftig smag fra det røgede flæsk.
• Kartofler og
grønsager gør suppen både vitamin- og mineralrig.
• Vælg helst et
magert stykke røget flæsk.
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 35 min. 4 portioner
# Råvarer til
:
50 g magert røget
flæsk
1 stor gulerod
1 porre
100 g rodselleri
600 g kartofler af
en melet sort
smør eller margarine
til stegningen
1¼ l
grønsagsbouillon
100 g champignoner
½ spsk friskpresset
citronsaft
½ tsk salt og ¼ tsk
hvid peber
et par blade frisk
merian
*
Fremgangsmåde:
1 Skær sværen af
flæsket. Skær flæsket i små tern.
Skræl guleroden og
skyl porren godt.
Skræl og skyl
selleri og kartofler.
Skær alle grønsager
i små tern. Striml porren.
2 Brun flæsket let
ved svag varme i en stor teflongryde.
Tilsæt evt. 1 tsk
fedtstof.
3 Tilsæt grønsager
og kartofler og lad dem stege med en kort stund.
Hæld grønsags
bouillonen på og bring det i kog.
Lad det hele simre
under låg ved jævn varme 15-20 min. til kartoflerne er møre.
4 Rens
champignonerne og skær foden af.
Skær svampene i
tynde skiver og dryp dem med citronsaften.
5 Tag kartoflerne op
af gryden og mos dem lidt med en kartoffelmoser.
Bland de mosede
kartofler i suppen og smag til med lidt salt og peber.
6 Smelt lidt
fedtstof på en pande.
Svits svampene nogle
minutter.
Hæld suppen op i
dybe tallerkener.
Kom champignonerne
på og garner med frisk merian.
Tips & råd
Har du ingen
kartoffelmoser, kan du trykke kartoflerne ud med en ske mod grydens kant.
De mosede kartofler
giver suppen en herlig konsistens.
En rest selleri kan
du rive groft og blande i en grøn salat.
Hæld gerne lidt
vinaigrettedressing over.
Men salaten smager
også godt som den er.
SERVERING: Garner
evt. suppen med en skefuld cremefraiche.
PR. PORTION: Energi:
Kcal 226 = kj 948
Kulhydrat 36 g
Protein 9 g Fedt 5 g (20%) Fibre 7 g