En kartoffelmod er typisk dansk sommersmørrebrød. Prøv at
ryge kartoflerne til din næste kartoffelmad.
Arbejdstid: 20 min. Koge-/rygetid: 30 min. 2 personer. Er du
alene så halver portionen.
#
8 små nye kartofler
salt til kogevandet
røgmuld (se tips)
2 skiver groft rugbrød
smør
4 spsk mayonnaise
100 g rejer
4 små tomater
Drys:
frisk purløg og dild
flagesalt og peber fra kværn
*
Du kan købe røgsmuld i jagt- og fiskeributikker og dér, hvor
du køber grilludstyr.
SKRUB kartoflerne rene og kog dem i velsaltet vand 8 min.
Sluk og lad kartoflerne trække under låg, til de er næsten
møre.
Læg dem i et dørslag af metal.
VARM en håndhuld røgsmuld ved middel varme i en jerngryde
med låg.
Sæt dørslaget ned i gryden, læg låg på og lad kartoflerne
ryge i 10-15 min.
SMØR evt. brødet med smør.
Skær de røgede kartofler i skiver og læg dem på brødet.
Top op med mayonnaise, tomatbåde og pillede rejer.
Drys med klippet purløg og dildduske.
Krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
TIPS: Du kan også ryge kartoflerne i en kuglegrill: Kast
rygeflisen på de glødende kul, læg kartoflerne på risten og luk låget.
Du kan købe røgsmuld i jagt- og fiskeributikker og dér, hvor
du køber grilludstyr.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin