Kødet kan også erstattes af gås, flæskesteg eller en rest andesteg. (4 personer)
2 andebryster.
1 spsk extra jomfruolivenolie.
Salt, sort peber.
Blandet salat, fx mangold og mizuna
Figensalsa:
200 g tørret figner.
1 dl rødvin.
1 spsk extra jomfruolivenolie.
En anelse citrussaft.
Kværnet sort peber
Figensalsa: Hak fignerne groft og kom dem i en gryde med rødvin.
Lad simre, til fignerne er bløde.
Smag til med citrussaft og kværnet peber og tilsæt til sidst olivenolie.
Snit andebrysterne på skindsiden og gnid dem godt med salt og sort peber.
Steg dem i 7-10 minutter på hver side på en pande.
Lad trække 10 minutter og skær dem i skiver.
Anret med salat og dryp salsaen over.
Server eventuelt med tynde skiver sprød ristet brød.