40 jomfruhummere
Olivenolie
1 bd. persille og 3-4 hvidløg
Mayonnaise:
4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
1 nip salt
saft af ¼ citron
1 tsk dijonsennep
Vindruekerneolie eller anden neutral olie
Presset hvidløg
Karry, sukker
Flutes
Jomfruhummere klippes, tarmen fjernes, de lægges på bagepapir i en bradepande og pensles med olivenolie.
Persille og hvidløg hakkes fint med en stor kniv og drysses over hummerne.
Grilles max. 10 min afhængig af størrelse.
Mayonnaise:
Æggeblommer, salt, citronsaft og dijonsennep piskes ihærdigt.
Olie piskes i, først dråbevis, derefter i en tynd stråle, til mayonnaisen har en passende konsistens.
Herefter kan den blandes med lidt presset hvidløg (pas på! -smagen bliver kraftigere når den står lidt) eller karry med en anelse sukker for at fremhæve karrysmagen.
Hummere serveres med flûtes og mayonnaise.