200 g havregryn
100 g finthakkede mandler
75 g sukker
2 spsk honning
1 ½ dl klid
200 g tørrede abrikoser
100 g tørrede tranebær
evt. 1-2 spsk revet appelsinskal
1 l tykmælk
Havregryn, hakkede mandler og sukker blandes på en stor pande og ristes gyldent over svag varme.
Vær opmærksom på, at det tager et godt stykke tid.
Der røres jævnligt i gryn, mandler og sukker.
Når blandingen er færdigristet, tilsættes honning og klid, det presses nærmest ud i grynene.
Hvis du er vild med appelsin, så tilsæt den revne appelsinskal, men det kan sagtens undværes.
Tag müslien af panden, og kom det på et stykke bage papir til afkøling.
Tilsæt abrikoserne, som er skåret i strimler, samt tranebærrene.
Når müslien er afkølet, kommes det på glas med låg.
Server dit syrnede morgenmadsprodukt med et stort drys müsli på.