Det
gode ved hjemmelavet mysli er, at du selv kan bestemme, hvad der skal i. Prøv
også andre typer gryn. Fx cornflakes, speltflakes, boghvedeflakes. Du kan også
variere myslien ved at bruge andre tørrede frugter og bær, som også er velegnede.
Fx abrikoser, figner og dadler skåret i små tern eller tørrede tranebær og blåbær.
Hasselnødderne kan også erstattes af mandler, valnødder eller andre nødder.
#
200 g havregryn
100 g finthakkede mandler
75 g sukker
2 spsk honning
1 ½ dl klid
200 g tørrede abrikoser:
100 g tørrede tranebær
evt. 1-2 spsk revet appelsinskal
1 l tykmælk
eller yoghurt
Evt et æble, en pære eller anden frisk frugt i små tern.
Havregryn, hakkede mandler og sukker blandes på en stor pande og ristes gyldent over svag varme.
Vær opmærksom på, at det tager et godt stykke tid.
Der røres jævnligt i gryn, mandler og sukker.
Når blandingen er færdigristet, tilsættes honning og klid, det presses nærmest ud i grynene.
Hvis du er vild med appelsin, så tilsæt den revne appelsinskal, men det kan sagtens undværes.
Tag myslien af panden, og kom det på et stykke bage papir til afkøling.
Tilsæt abrikoserne, som er skåret i strimler, samt tranebærrene.
Når myslien er afkølet, kommes det på glas med låg.
Server dit syrnede morgenmadsprodukt med et stort drys mysli på, og evt frisk frugt.