nye kartofler og friteret gul chili
Dagen før: Rist chili og pinjekerner, tilbered dressing og kog kartofferne, så skal salaterne blot skylles et par timer før spadsereturen.
Bland alle ingredienser i sidste øjeblik, så bladene er supersprøde.
200 g babyspinat.
1 bdt storbladet basilikum.
1 kg små nye kartoffer.
100 g pinjekerner.
3 orange chili.
3 spsk extra jomfruolivenolie.
3 spsk æblevinaigre.
2 tsk mørk muscovado sukker.
Salt.
1 dl olie til fritering af chili
Kog kartoflerne og afkøl deryl.
Skær i halve. Rist pinjekernerne på en hed og tør pande.
Rens chilierne for frø og skær dem i meget tynde aflange strimler.
Friter chilistrimlerne ganske kort i den hede olie og læg dem på fedtsugende papir.
Opvarm æblevinaigren en anelse og opløs muscovado sukkeret heri.
Ryst vinaigre, sukker og olivenolie sammen.
Skyl og tør babyspinat og basilikum og bland med kartofler, chili og pinjekerner.
Dryp dressingen over.