500 g spinat
1 rød egeblad eller lollo rosa
1 frilice eller ½ iceberg eller romaine
100 g rucola
300 g blæksprutterør tubes
4 skiver ferskrøget laks
1 dl hvidvin
salt
Basilikumolie dressing:
1 ½ dl olivenolie
2 potter basilikum
2 fed hvidløg
saft af 1 citron
salt
Skær blæksprutterne i tynde ringe.
Kog dem et par minutter i hvidvin og salt.
Lad dem afkøle i hvidvinen.
Blancher de hele spinatblade i kogende letsaltet vand.
De skal kun lige ned i vandet.
Skyld bladene i iskoldt vand og afdryp dem godt.
Hak basilikum og hvidløg meget fint og bland med de øvrige ingredienser til basilikumdressingen og pisk kraftigt.
Det er bedst at komme basilikum og hvidløg i en blender og dryppe olien langsomt i.
Smag til med citronsaft og salt.
Afdryp blæksprutteringene.
Skyl og tør salatbladene godt.
Pluk dem i store stykker med lad rucolabladene være hele.
Portionsanret salaten på middagstallerkener.
Læg salaten på midten af tallerkenen.
Fold spinatbladene lidt ud og anret dem oven på salaten.
Det må gerne være ”højt”.
Dryp med basilikumolie.
Fordel blæksprutteringene.
Læg lakseskiverne på toppen.
Krøl dem lidt sammen så de ser ekorativt ud.
Afslut med rucola i en krans rundt om salaten.
Brød til og frokosten er serveret.
Tips: Ferskrøget laks kan erstattes af parma- eller serranoskinke.