Logo

Dyrekølle med hachis-sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1,5 kg dyrekølle
salt
peber

Sauce:
100 g ureelt dyrekød
timian
1 skive bacon
50 g hønsekød
50 g smør
5 dl kalvebouillon
salt
peber

Tilbehør:
2 spsk kvædegelé
5 æbler

Begynd med hachis-saucen. Det ureelle kød befries for sener og fedt. Det skæres i fine terninger og steges i lidt smør og krydres med timian, merian og tilsættes bacon skåret i små tern.
Det hele svitses godt igennem.
Hønsekødet køres 1 gang gennem en kødhakker og røres med blødt smør.
Kalvebouillonen hældes i gryden med bacon og dyrekødet og koges igennem.
Det smages til med salt og peber, hvorefter det hakkede hønsekød og de 50 gr smør piskes i bouillon.
Lad det koge ind til en passende konsistens.
Dyrekøllen brunes på alle sider i lidt smør på en pande, krydres med salt og peber og steger derefter i ovnen ca 50 minutter ved 175ºC.
Lad den herefter hvile tildækket i 20 minutter.
Æblerne skrælles og skæres i lidt grove fileter.
På en meget varm pande kommes først kvædegeléen og derefter æblestykkerne, som glaseres i geléen.
Kødet skæres ud og anrettes sammen med æblefileterne på varme tallerkener eller på fad.
Hachis-saucen serveres på kande.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.458 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her