Logo

Æbleskiver med svedskemos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbleskiverne serveres til jul overalt på Ærø. Mange familier har deres egen opskrift, der alle anvender sveskemos som fyld.

15 æg
1 liter skummetmælk
750 g hvedemel
100 g gær
salt
1,5 kg svesker
ribssaft
sukker
1-2 pakker rafinol eller lignende til kogning

Æggeblommer røres med salt. Lunken mælk og hvedemel røres i skiftevis. Hviderne piske stive og vendes i dejen. Hæver ca en halv time.
Svedskerne opblødes og koges med ribssaft til mos. Sukker tilsættes
Rafinol smeltes i en gryde og en smule hældes i bunden af æbleskivepanden. Dejen hældes i så hullet knapt er fyldt. Umiddelbart efter stikkes ned i dejen en teskefuld sveskemos. Æbleskiven vendes umiddelbart herefter.

Serveres til kaffe med lidt sukker på tallerkenen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.175 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her