Logo

Mandelkrans med karamelglasur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 g mandler
4 æggeblommer
200 g sukker
1 spsk kartoffelmel med top
4 stiftpiskede hvider

Karamelglasur:
2 dl kaffefløde
150 g sukker
2 spsk sirup
2 spsk smør

Pynt:
letristede mandelsnitter

Mandlerne smuttes, aftørres og males igennem en mandelkværn eller blender.
De pisker sukker og æggeblommer skummende og heri blandes kartoffelmelet og de malede mandler.
De stiftpiskede æggehvider blandes i lidt ad gangen og de sidste vendes let i dejen.
Denne fyldes i en meget velsmurt randform, der rummer ca. 2 liter, og drys formen med rasp.
Kagen bager på en rist på nederste rille ved 200°C i ca. 45 minutter. Prøv med en tandstikker, om kagen er bagt.
Den afsvaler lidt i formen og vendes ud på en rist.
Til karamelglasuren koges fløde, sukker og sirup uden låg ret kraftigt i
15-20 minutter, til glasuren bliver tyk som en sauce.
Nu fordeles smørret i som små klatter og glasuren afsvales, inden den hældes over kagen, der pyntes med ristede mandelsnitter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.309 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her