1 tsk hele fennikelfrø
1-2 spsk koldpresset jordnøddeolie/olivenolie
3 løg skåret i små tern
strejf af chiliflager (kan købes i supermarkeder)
1 spsk finthakket ingefær
½ kg bagekartofler i tynde skiver
200 g græskarkød i små tern
4 dl friskpresset appelsinjuice med frugtkød
ca. 4 dl vand
havsalt og friskkværnet sort peber
cremefraiche
Rist fennikelfrø på en tør hed pande i få sekunder.
Stød i en morter, eller blend i kaffemølle.
Varm en gryde op og hæld lidt koldpresset jordnøddeolie/olivenolie heri. Tilsæt straks de stødte fennikelfrø, løg, chiliflager og ingefær.
Sauter i 5 minutter, uden at ingredienserne tager i mod farve.
Kom kartoffelskiver og græskartern op i gryden, og hæld appelsinjuice og vand på.
Krydr generøst med havsalt og friskkværnet sort peber.
Småkog under låg i ca. 20 minutter eller til kartoflerne lige er møre. grønsagerne skal stadig sidde inde med et flot bid.
Server suppen i dybe skåle med en klat cremefraiche og godt brød.
Tips: Både mængden af kartofler og græskar kan erstattes med jordskokker, skorzonerrødder, persillerødder og pastinak.
Eller brug dem alle.