Brug godt melede kartofler til suppen, så bliver den allerbedst. Peberfrugt er af nyere dato, og altså ikke fra mormors traditionelle køkken, men i dag er peberfrugten en naturlig del af det danske grønsagssortiment, og den passer specielt godt sammen med kartofler.
Til 4 personer
½ kg kartofler
1 mellemstort, hakket løg
2 fintsnittede porrer
100 g fintsnittet knoldselleri
2 spsk olie
1 liter grønsagsbouillon
1 rød, finthakket peberfrugt
1 dl fløde (13%)
salt og peber
1 bdt purløg
Svits porrer og løg i olie, uden det tager farve.
Kom skrællede, skivede kartofler og skrællede selleriterninger i og hæld bouillonen ved.
Lad det koge til alt er godt mørt.
Findel det i blender eller passer det hele gennem en sigte.
Hæld det tilbage i gryden og hæld fløden i.
Bring det til kogepunktet og smag til med salt og peber.
Bland peberfrugtterninger i gryden og drys den færdige suppe med fintklippet purløg.