Trykkoger: 6 min. - Alm. gryde: 20-30 min.
1 løg, hakket
2 porrer, i ringe
25 g smør/margarine
½ kg kartofler, skrællede, i skiver
1 l hønsebouillon (terning)
7 ½ dl mælk
salt, peber
evt. 1 dl fløde
Pynt:
150 g bacon, i strimler/tern
1 bdt purløg, klippet
Svits løg og porre i fedtstoffet.
Tilsæt kartoffelskiver og bouillon.
Trykkog 6 minutter.
Steg imens baconstrimlerne sprøde og klip purløgen fint.
Tag trykket af gryden (hurtigt eller langsomt).
Passer grønsagerne gennem sigte, eller purer dem på blender.
Kom pureen tilbage i gryden, varm den op med mælken.
Smag til med salt og peber og rund den evt. af med fløde.
Drys de sprødstegte baconstrimler og purløgene over ved serveringen.