En dessert der er dejlig svalende og flot i farverne. Den passer fint efter fx en grillmiddag.
Appelsinis:
1 dl vand
2 spsk sukker
1 spsk finthakket frisk ingefær
Saft af 3 appelsiner
Saft af ½ citron
Rabarbersuppe:
1 kg vinrabarber i grove stykker
1 glas hvidvin
2 dl sukker
2 tsk kartoffelmel
Evt. mynteblade til pynt
Appelsinis:
Bring vand, sukker og ingefær i kog.
Bland det med appelsin- og citronsaft, sigt det over i en form og frys det i mindst 4 timer.
Rabarbersuppe:
Kog rabarberne møre i vin og 6 dl vand, ca. 15 min.
Sigt saften gennem et tyndt viskestykke.
Kog suppen op og smag til med sukker. Jævn saften med kartoffelmel udrørt i lidt koldt vand, den må ikke koge!
Stil suppen koldt.
Skrab appelsinis med en ske til små bjerge.
Fordel dem i kolde suppetallerkner og hæld rabarbersuppe omkring.
Pynt evt. med mynteblade.
Frugt pr. person: ca. 150 g