Suppe:
1 kg rabarber
250 g sukker
2 vaniljestænger
¼ l. vand
lidt kanel
evt. Maizenamel
Iscrème:
¼ l. cremefraiche 38%
¼ l. sødmælk
1 stang vanilje
6 æggeblommer
150 g sukker
2 blade husblas
Suppe:
Rabarberne skylles og snittes groft. Koges op med sukker, vand, kanel samt de flækkede vaniljestænger. Rabarberlagen sigtes og jævnes eventuelt med en anelse Maizenamel udrørt i lidt koldt vand. Suppen stilles kold.
Iscreme:
cremefraiche, mælk og den flækkede vaniljestang koges op. Æg og sukker piskes sammen og den opvarmede creme tilsættes langsomt og legeres op til cremet konsistens ved svag varme. Den udblødte og lune husblas tilsættes. Det hele afkøles og røres i ismaskine eller stilles i fryseren. Stilles den i fryseren skal den røres af og til. Skal fryse ca. 6-8 timer.
Servér suppen iskold med iscreme i.