2 rødtunger a ca. 250 g
20 friske muslinger
1 gulerod i skiver
1 æg, skivet tyndt
3 dl hvidvin
50 g usaltet smør
stødt koriander efter smag
1 spsk hakket persille
citronsaft
evt. lidt kørvel til pynt
Rødtungerne filetteres og flås (bed evt. fiskehandleren om det).
Muslingerne skrubbes omhyggeligt med en stiv børste.
Hvis enkelte ikke vil lukke sig, kasseres de.
Gulerod, løg, hvidvin og 3 dl vand bringes i kog.
Lad det koge, til væden er reduceret til det halve.
Muslingerne dampes heri under låg, det tager 7-8 minutter.
Muslingerne tages op og holdes varme på et fad, hvis nogle ikke har
åbnet sig, kasseres de også.
Væden koges ind, til der er ca 3 dl tilbage.
Rødtungefileterne dampes heri i nogle minutter, tages forsigtigt op med
hulske, og arrangeres sammen med muslingerne.
Smørret piskes i den varme, men ikke kogende, kogelage i små klumper.
Smages til med koriander, salt, peber og citronsaft, og persillen
tilsættes.
Denne sauce hældes over fisk og muslinger, der evt. pyntes med
kørvelblade inden servering.
Tips: A la nage betyder svømmende (fransk), og nage er i kokkesprog
den sauce fisk og/eller skaldyr tilberedes og serveres i.