Salade de cuisses de canard confites et pommes «Maxim's» - 4 personer
1 hoved frisse salat
1 hoved egeblad salat 4 andelår
4 kartofler
½ l andefedt
Groft salt
Salt og peber
Dressing:
100 g hvide marksvampe
1 citron
½ dl hvidvin
3 spsk olivenolie
2 spsk vineddike
½ dl cremefraiche
Salat dressing:
1 spsk vineddike
2 spsk vindruekerneolie
2 spsk valnøddeolie
Salt og peber
Andelårene saltes i 24 timer. De udvandes grundigt, hvorefter de koges i andefedt indtil de er møre (ca 2 ½ - 3 timer). Derefter steges de på panden, så skindet bliver sprødt.
Maxim's kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i 2 mm tynde skiver. De lægges på en plade og pensles med klaret smør, hvorefter de sættes under grillen, og steges gyldne.
Dressing:
Champignonerne renses og skylles grundigt. Koges i lidt olivenolie, citron og lidt hvidvin.
Efter afkøling blendes det sammen med eddiken til en ensartet konsistens. Vendes med cremefraiche og tilsmages med salt og peber.
Salatdressing:
Eddiken og de to olier blandes og tilsmage s med salt og peber.
Anretning:
Kartoflerne lægges på hele bunden af tallerkenen. Salaten, som er vendt i dressingen lægges ovenpå. Til sidst lægges de sprøde andelår på toppen, og de dekoreres, og champignondressingen hældes omkring kartoflerne.
TIPS: Andelår kan også erstattes med gåselår.
Maxim kartofler har navn efter restaurant Maxim's i Paris.