Logo

Østers bagt med hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostriche all’italiana eller østers bag med hvidløg er en italiensk inspireret skaldyrsret. Retten kan både serveres som hovedret eller som antipasti / forret, måske med et glas hvidvin til.

 

Ostriche all’italiana       
      
2 spsk smør
150 g franskbrødskrummer
1 tsk finthakket hvidløg
2 spsk finthakket frisk persille
24 friske østers – taget ud af deres skaller og skægget fjernet
3 spsk reven parmesan
lidt ekstra smør til brug ved gratineringen
 
Forvarm ovnen til 210ºC.
Vælg et ovnfast fad eller ovnfast serveringsfad, der er stort nok til at
rumme østerserne i et lag.
Smør fadet.
Lad 2 spsk smør bruse af i en stor gryde, hælder de friske
franskbrødskrummer ved sammen med hvidløget og vend dem i smørret i 2-3 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne.
Hæld den finthakkede persille ved, bland det hele og spred ca.
Halvdelen af denne masse ud i det smurte fad, læg østerserne over i et lag og bland derefter resten af franskbrødskrummerne med den revne ost og hæld denne blanding over dem.
Sæt små smørklatter på toppen.
Bag rette på øverste rist i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil brødkrummen er gylden og saften i fadet koger.

Serveres med det samme, enten som en hovedret eller som en del af en
antipasto.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.037 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her