2 ds tun i vand
2 kogte æg
1 løg
1 ½ dl cremefraiche 9%
1 knsp. sennep
citronsaft
3 blade husblas
Pynt: rejer og dild
Husblasen (gelantinen) skilles og sættes i blød i koldt vand.
Æggene koges i ca. 9 minutter til de er hårdkogte.
Nedkøles, pilles og deles begge veje i en æggedeler, så ægget skæres i fine tern.
Tunen drænes for vand.
Tun, cremefraiche, kvarg og æggene piskes godt sammen med en håndmixer (eller blendes i en blender).
Salt, peber og citronsaft tilsættes.
Gelantinen tages op fra vandet og knuges fri for vand.
Smeltes over vandbad eller i mikroovn i ca. 15 sekunder på fuld effekt. (Varierer fra ovn til ovn, så prøv dig frem)
Gelantines afkøles let, til den er håndvarm og røres i tunmassen.
Tunmoussen kommes i en springform eller egnet serveringsfad, og stilles i køleskab til den er stivnet, ca. 2 timer.
Før servering pyntes tunmoussen med rejer og dild.
Hvis du anretter tunmoussen på tallerken, kan den serveres med fintsnittet iceberg i bunden af tallerkenen, og to skiver tunmousse ovenpå.
Pyntet med tomatbåde rundt omkring og rejer og dild ovenpå moussen. Et godt brød eller flûte serveres hertil.