Logo

Tunmousse 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 ds tun i vand
2 kogte æg
1 løg
1 ½ dl cremefraiche 9%
1 knsp. sennep
citronsaft
3 blade husblas
Pynt: rejer og dild

Husblasen (gelantinen) skilles og sættes i blød i koldt vand.
Æggene koges i ca. 9 minutter til de er hårdkogte.
Nedkøles, pilles og deles begge veje i en æggedeler, så ægget skæres i fine tern.
Tunen drænes for vand.
Tun, cremefraiche, kvarg og æggene piskes godt sammen med en håndmixer (eller blendes i en blender).
Salt, peber og citronsaft tilsættes.
Gelantinen tages op fra vandet og knuges fri for vand.
Smeltes over vandbad eller i mikroovn i ca. 15 sekunder på fuld effekt. (Varierer fra ovn til ovn, så prøv dig frem)
Gelantines afkøles let, til den er håndvarm og røres i tunmassen.
Tunmoussen kommes i en springform eller egnet serveringsfad, og stilles i køleskab til den er stivnet, ca. 2 timer.
Før servering pyntes tunmoussen med rejer og dild.
Hvis du anretter tunmoussen på tallerken, kan den serveres med fintsnittet iceberg i bunden af tallerkenen, og to skiver tunmousse ovenpå.
Pyntet med tomatbåde rundt omkring og rejer og dild ovenpå moussen. Et godt brød eller flûte serveres hertil.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.274 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her