500 g tagliatelle
1 spsk frisk hakket merian
1 spsk frisk hakket rosmarin
1 spsk frisk hakket persille
1 spsk balsamico eddike
Sauce:
20 g smør
100 g løg finthakket
1 tsk revet ingefær
1,3 dl fiskekraft
1 dl sød chilisauce
Saften og skallen fra 1 lime
6 kaffir limeblade groft hakket
4,5 dl kokosmælk
800 g røget laks i strimler
1,5 dl fløde
Salt
Peber, friskkværnet
Tag en stor gryde med kogende vand og lidt salt. Kog tagliatellen al dente.
Den sigtes og kommes tilbage i gryden.
De friske krydderurter og eddiken blandes med pastaen. Denne holdes varm.
Smelt smørret i en tykbundet gryde. Løgene tilsættes og svitses ved jævn varme, til de er blanke og bløde. Tilsæt ingefær, fiskekraft, sød chilisauce, limesaften og skallen samt limebladene. Lad det koge i ca. 2 minutter. Rør kokosmælken i, og lad det simre ved svag varme i 8 - 10 minutter. Tilsæt fløden og lad det simre yderligere i 4 - 5 minutter. Kom de strimlede lakseskiver i og smag til med salt og peber. Lad det varme igennem.
Fordel pastaen på 4 tallerkner og kom saucen over. Serveres straks.