Logo

Forel Piemonte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En spændende opskrift hvor fisken til en afveksling tilberedes med rødvin, den samme vin anbefales til servering.
6 portioner

1 ørred på Ca. 1,5 kg
50 g smeltet smør
i alt 100 g gulerod, skalotteløg og bladselleri
1 laurbærblad
1 tsk timian
100 g koldt smør
½ l Barolo vin (Barbaresco)
½ dl fiskebouillon
1 smørbolle af 10 g hvedemel og 15 g smør

Bed fiskehandleren om at rense ørreden. Skær den i fingertykke skiver. Dryp et ovnfast fad med det smeltede smør. Hak gulerod skalotteløg og bladselleri meget fint og fordel dem i fadet sammen med krydderierne. Fordel fisken ovenpå med et par klatter koldt smør (ikke det hele) og drys med salt og peber. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200c.
Opvarm rødvinen næsten til kogepunktet i en kasserolle, hæld den varme rødvin ved fisken, med fiskebouillonen. Sæt fadet i ovnen i endnu 30 minutter. Læg fisken på serveringsfad og hold den varm. Si fiskefonden i en gryde og pisk smørbollen i, kog saucen igennem i 2 minutter. Tag gryden af ilden og pisk resten af smørret i saucen lidt ad gangen. Fordel saucen over fisken og server med butterdejsnitter.
Laks kan også tilberedes på denne måde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.155 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her