Logo

Pirogger med lammefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse pirogger er lidt østerlandsk inspireret med lammekød eller fårekød og sambal olek. De smager rigtig godt som frokostret, på skovturen eller som let aftensmåltid. Velbekomme.

 

Dej:
30 g smør
2 dl letmælk
2 dl kærnemælk
50 g gær
2 tsk salt
1 fed presset hvidløg
150 g sigtemel
400 g hvedemel
 
Fyld:
300 g hakket lamme– eller fårekød
½ tsk sambal oelek (rød chilipasta)
1 ½ tsk rød pesto
1 tsk paprika
½ porre skåret i tynde ringe
3 tsk persille
1 tomat skåret i tern
2 dl sauce Cheasy 1% med tomat og basilikum.

*
 
Smelt smørret i en gryde og tilsæt letmælken.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen.
Dæk skålen til med et klæde og stil til hævning et lunt sted i godt 1 time.
Herefter æltes dejen godt igennem på et meldrysset bord.
Svits kødet i lidt god olie.
Tilsæt sambal oelek, rød pesto og paprika.
Lad det simre lidt.
Derefter tilsættes porre, hakket persille og tomat. Blandingen smages til
med Cheasy sauce, salt og peber.
Dejen udrulles i ca ½ cm tykkelse og udstikkes i runde bunde.
Kanterne pensles med æg og kom fyldet på.
Luk sammen og tryk kanterne med en gaffel, der er duppet i hvedemel.
Pensl med æg og bag piroggerne ved 200ºC i 12-15 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.405 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her